FCH dam avslutade säsongen med vinst!

14 mars 2018 10:42
DAM

I söndags spelade damerna sista matchen för säsongen och det slutade med en komfortabel vinst mot bortalaget Willands IBK, som redan var klara för att få kvala sig kvar i division 1. Slutresultatet skrevs till 2-6.

Period 1 startade bra och FCH hade en hel del chanser men Willands IBK hade ett tätt försvar som stod emot. Efter några minuter fick FCH ett PP som de förvaltade bra och Hanna Johansson fick lite turligt in bollen, 0-1 efter 6.22! 15.16 in i första perioden kommer 0-2, detta efter att Nathalie Britzén Bengtsson stressat en back som tappar bollen, och då hittar hon in till Sofi Persson framför mål som sätter dit bollen i krysset! De dröjer till 7.07 in i andra perioden innan Hanna Johansson sätter dit 0-3, med pass från Johanna Andersson. 12.26 hamnar Hanna Johansson återigen i målprotokollet, då FCH får straff som Hanna sätter säkert, 0-4 till FCH! Damerna får ytterligare ett PP men Willands IBK gör det svårt för FCH att skapa något i detta överläge. I period 3 kommer 0-5,detta genom Caroline Holmgren som slår in bollen på volley i öppet mål, med pass från Nathalie Britzén Bengtsson, tiden 10.31.16.07 utökar Linnéa Persson till 0-6 genom ett snyggt skott från vänstersidan, återigen är det Nathalie Brtitzén Bengtsson som levererar passen! Willands IBK ger inte upp och 17.40 gör de 1-6,och av bara farten kommer 2-6 tiden 18.21. Dock blir det inte mer spännande och FCH vinner seriens sista match!

Denna vinst gjorde att FCH Dam klättrade en placering och till blev sexa i division 1, en bra placering med tanke på en tunn trupp och en hel del skador under säsongen. Nu ser FCH Dam fram emot en ny säsong och nya utmaningar. Vill du eller känner du någon som ärsugen på att testa att spela med damerna så hålls den första provträningen måndagen 19/3, vid intresse kontakta Jari Turja ([email protected] eller 072-991 81 91) .