Första segern efter kämparinsats

21 oktober 2023 17:38

Under lördagskvällen var det dags för FCH att möta Jönköping i en intensiv batalj i Jönköpings Idrottshus. Matchen, som var fylld med spänning från början till slut, avslutades med en viktig seger för FCH med siffrorna 3-2.

Första perioden var en tuff drabbning där båda lagen visade upp en stark defensiv. Målvakterna, Emil Ödman för Jönköping och Mattias Qvarfordt för FCH, höll nollan intakt och perioden avslutades mållös.

Den andra perioden öppnades med ett mål av Jönköpings Joel Nyström, assisterad av Albin Jakobsson, som tog ledningen med 1-0 i den 11:e minuten. Matchen intensifierades med två utvisningar, en för FCH:s Simon Nilsson för för många spelare på plan och en för Jönköpings Oscar Rohlin för hårt spel. I slutminuterna av perioden lyckades FCH kvittera till 1-1 genom Linus Bergström, med assist av Sebastian Öijen, och gick in i den tredje perioden med förnyad energi.

I den tredje och avslutande perioden tog FCH ledningen genom Christoffer Andersson, assisterad av Fredi Petersson. Men Jönköping var inte redo att ge upp, och kvitterade genom Noah Johansson, assisterad av Melker Hemmingberg, vilket satte ställningen till 2-2. Med knappt sju minuter kvar av matchen, kom det avgörande målet från FCH:s Hannes Andersson, assisterad av Linus Bergström, som fastställde slutresultatet till 3-2 till FCH:s fördel. Med en time-out kallad av Jönköping med knappt 30 sekunder kvar på klockan, blev de sista minuterna av matchen en nagelbitare. Men FCH höll nerverna i styr och lyckades försvara sin ledning fram till slutsignalen och toga sin första seger och sina första poäng för säsongen.