Med två segrar i ryggen åker FC Helsingborg på försäsongsturnering till Schweiz

24 augusti 2017 16:48

Förra helgen spelade FC Helsingborg träningmatch i Jönköping, en match som skrev till segersiffrorna 9-6. Matchen bytte skepnad vid ett flertal tillfällen, vilket innebar att båda lagen hade stunder i matchen man fick äga och kontrollera.

Förra helgen spelade FC Helsingborg träningmatch i Jönköping, en match som skrev till segersiffrorna 9-6. Matchen bytte skepnad vid ett flertal tillfällen, vilket innebar att båda lagen hade stunder i matchen man fick äga och kontrollera. FCH började klart bäst genom att ta tag i matchen på alla plan. Man vann närkamper samt styrde spelet med och utan boll, vilket genererade en stabil 3-2-ledning när periodsignalen löd. Andra perioden präglades av utvisningar och generellt sämre spel. Det mer hackiga spelet gynnade Jönköping, som lyckades komma ikapp, och även gå förbi. När mindre än en minut återstod av perioden hade dock FCH åter lyckats ta ledningen och kunde därmed gå in i matchens sista paus i en ettmålsledning. Även sista perioden fick se sina utvisningar och generellt sämre spel. Jönköping började starkt, men fick till slut ge vika. Slutresultatet skrevs till 9-6, och FCH tog därmed sin andra försäsongsseger, av de två man spelat. Mest noterbart för matchen var att FCH höll tätt i 6 boxplay, samt lyckades göra ett mål i spelformen, samtidigt som Power play var sylvasst med 3 mål på 4 försök.

Nästa match spelas i Schweiz, dit grabbarna åker torsdagen den 24:e augusti. Där väntar, samma kväll schweiziskt motstånd i form av NLB-motstånd. Denna match är en liten försmak till den stundande turnering om går av stapeln redan dagen därpå, 25:e augusti. Laget ska spela en försäsongsturnering (Champy Cup), i vilken man möter diverseschweiziska lag, och eventuellt något från Tjeckien. Man går in i gruppspelet 21:30 på fredag, för att sedan spela 15:30 på lördag igen. På söndag väntar placeringsmatch.

Spelschema Champy Cup: 17-08-25, 21:30: Chur – FC Helsingborg 17-08-26, 15:30: Rychenberg – FC Helsingborg 17-08-27, tid oklar: Placeringsmatch

Missa inte att följa laget på sin tripp! Laget följs bäst via uppdateringar på sociala medier, där Snapchat och Instagram kommer uppdateras flitigast. Därtill kommer regelbundet Facebook-inlägg samt artiklar på hemsidan.