Förlust hemma mot Mullsjö

17 december 2023 17:58

Segersviten fick ett slut hemma mot Mullsjö i en jämn match.

Efter fem fyra raka segrar tog det stopp hemma mot Mullsjö. Det var gästerna som hela tiden var i förarsätet även om det var en jämn match. Mullsjö tog ledningen trots stora protester från FCH bänken då man tyckte en Mullsjö spelare var för nära på frislag. De fick inget gehörför från domarna och 1-0 stod sig. Kvitteringen kom genom Fredi Petersson assisterad av Christoffer Andersson. Fast Mullsjö skulle få in en ny ledningsboll innan pausvilan. Andra perioden var länge ett ställningskrig där lagen bytte halvchanser. Det stod sig tills minut 13 då Simon Svensson slog in 2-2 elegant framspelad av Amadeus Carlström. Nästan direkt efter det kom en dålig minut för FCH då man släppte till två mål. Chansen kom att reducera inför tredje perioden när hemmalaget tilldömdes straff. Christoffer Andersson som är i riktigt fin poäng form gjorde inga misstag och det var 3-4 inför sista perioden. Det kändes som FCH var på gång och med bara ett mål bakom var det hoppfullt för nya poäng. Det blev dock ett högt berg att bestiga när Mullsjö gjorde. Tre obesvarade mål i tredje perioden. FCH satsade efter det framåt och tog ut målvakten och fick in mål först av Christoffer Andersson och sen av Simon Svensson och ett nytt hopp tändes. Men tyvärr för FCH kom det två Mullsjö mål i tom kasse. Slut resultatet blev 5-9.

Halva serien spelad och FCH ligger på tionde plats med 14 poäng. Närmast väntar julledighet och sen en väldigt viktig mellandagskamp hemma mot Karlstad. Nykomlingen, som FCH förlorade mot i premiären, är bara en poäng bakom i tabellen. Vi hoppas vi får se många på plats den 28:e i Helsingborg Arena.