Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Andra träningsmatchen borta mot Jönköping

19 augusti 2017 12:10

Säsongens första träningsmatch slutande med en 8-6-seger över skånekonkurrenten Malmö FBC. I två perioder var saker glasklar, FCH visade att man är både ett och två nummer större än sin konkurrent från söder. Men, som alla vet, är innebandy en otroligt snabb sport, och efter den komfortabla 6-2-ledningen efter två perioder ville Malmö annat. Malmö kämpade sig närmare och i ett skede stod det 6-5 på tavlan. Två snabba mål från och matchen mår återigen i tydlig FCH-favör. I slutändan höll man tydligt undan, men visade att man alltid behöver vara alerta för att få de eftersträvande resultaten.


Idag väntar en ny träningsmatch, denna gången på bortaplan, och mot en SSL-nykomling i form av Jönköpings IK. Patric Johansson har bra koll på Jönköping då han förra säsongen mötte JIK i Allsvenskan. Vi tar ett snack med vår huvudtränare, och känner av läget inför säsongens första bortamatch.

**Hej Patric, hur är läget och känslan i truppen? **

Läget i truppen är bra. Vi har haft en bra träningsvecka, där vi i stort utsträckning haft stort fokus på försvaret. Idag ska bli intressant att se hur vi har förbättrat de punkter som vi ville förbättra från matchen mot Malmö. Samtidigt att jag säker på att vi kommer få nya utvecklingspunkter efter matchen. Vad gäller spelartruppen och skador så har vi bara Arvid borta. Arvid har ju varit borta ett längre tag, men närmar sig nu att kunna träna med klubba och boll igen.

Vad kan vi förvänta oss av ett FC Helsingborg idag?

Jag vill se ett uppoffrande försvarsspel, där vi jobbar stenhårt för varandra. Vi har tre prioritetspunkter som vi lägger extra fokus på idag.

  1. Sätta försvarsspelet.
  2. Våga ta omställningar.
  3. Värdera besluten vid bollerövring.

Du känner till JIK väl, vad är deras styrkor?

JIK är homogent starkt lag med mycket energi och positivitet sedan förra säsongens uppgång från Allsvenskan Södra. Man har en tydlig spelidé och är ett väldigt jämstarkt lag.

Vad tror du om matchen, vilken matchbild kan vi förvänta oss?

Beror på hur JIK väljer att agera, då framför allt i hur de väljer att hantera sitt försvarsspel. Fortsätter man som man gjorde i Allsvenskan så har de ett offensivt försvarsspel vilket bygger på högre press i uppställt försvar. Vi har sagt att vi ska ta beslut, så får motståndarna anpassa sig, så även denna gång. Vi sätter reglerna, så får JIK ta hänsyn till det. Vi vill och kommer förmodligen vara bollförande i stora delar av matchen. Utöver de taktiska detaljerna hoppas jag på positiv innebandy med många individuella prestationer.

Många tränare hävdar att resultat inte alltid är det viktigaste i träningsmatcher, utan istället hur spelet och känslan i laget är. Står du bakom det påståendet, eller lägger du mer vikt i att vinna varje match till 100%?

När det är match så är det viktigaste att vinna, så enkelt är det. Såklart vill man se utveckling i punkterna som man jobbar med, men när det kommer till krita så är det viktigt att vinna. Man vill sätta en vinnarkultur, och vill skapa en mentalitet där man ska vinna varje gång man tävlar.

Vi tackar Patric för pratstunden och önskar honom med laget ett stort lycka till på dagens match.

Vad hemsidan vet så sänds inte matchen på Webben, men i, numera, vanlig ordning kan ni följa oss på Snapchat och Instagram på fc_helsingborg. Matchstart är 14:00 i Arenan Jönköping