Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Matchen: FCH mot AIK i Svenska Superligan

26 november 2023 08:02

Vid lunch ställs FC Helsingborg mot AIK i en spännande uppgörelse i Svenska Superligan. FCH kommer med vind i seglen efter en viktig seger mot Nykvarn senast, medan AIK har samlat ihop 11 poäng under säsongen. Inför matchen tog vi oss tid att prata med forwarden Amadeus Carlström, som gjorde sitt första SSL-mål i senaste matchen.


Vid lunch ställs FC Helsingborg mot AIK i en spännande uppgörelse i Svenska Superligan. FCH kommer med vind i seglen efter en viktig seger mot Nykvarn senast, medan AIK har samlat ihop 10 poäng under säsongen. Inför matchen tog vi oss tid att prata med forwarden Amadeus Carlström, som gjorde sitt första SSL-mål i senaste matchen.

Amadeus Carlström återvände till spel efter en skada i början av säsongen och fick se de första matcherna från sidan. Vi frågade honom hur det var att inte kunna delta aktivt på planen under den perioden.

"Det var tufft, måste jag säga. Det var verkligen inte den bästa starten man kunde önska sig på säsongen. Men jag fick en fantastisk push från killarna i laget att komma tillbaka så snart som möjligt."

Nu när han har återvänt till spel, har det börjat lossan med mer och mer speltid.

"Det har känts bra, tycker jag. Det tog någon vecka att komma in i spelet igen, men sedan dess har det känts bra. Jag är glad över att vara tillbaka på planen och bidra till laget."

I den senaste matchen mot Nykvarn var det en speciell stund för Amadeus, då han gjorde sitt första SSL-mål. Vi ville veta hur det var att uppleva den stunden, särskilt i en match som laget vann med så liten marginal.

"Det var en otroligt skön känsla. Att kunna bidra med ett mål i en så viktig match, och dessutom få göra mitt första SSL-mål, var en dröm som gick i uppfyllelse. Det gav oss också en viktig seger och en klättring i tabellen."

Nu väntar en ny match mot AIK på söndag, och vi ville veta hur Amadeus känner inför den kommande matchen.

"Vi har haft en bra träningsvecka och känns som att vi går in i matchen med en bra känsla. För min del kändes det som att jag fick min första ordentliga genomkörare mot Nykvarn förra helgen, vilket tror jag var viktigt för att komma i form."

Vi frågade Amadeus om hans tankar om matchbilden och vad som kommer att krävas för att ta en andra seger i rad.

"Jag tror att det kommer bli en match där båda lagen kommer äga mycket boll. Om vi följer vår matchplan och fortsätter det slit vi visade mot Nykvarn, så har vi goda chanser att vinna. Det kommer bli en tuff match, men vi är redo."

Matchen spelas på bortaplan i Solnahallen med matchstart kl. 13:00. Om du vill följa matchen live kan du göra det på följande länkar: HD Sporten eller Sportexpressenplay.