Ännu en seger för damerna

29 januari 2018 11:07
Dam

I lördags spelade damlaget borta mot IBK Lund och här kom andra raka segern för FCH, härligt när de äntligen får utdelning! Siffrorna skrevs till hela 0-6 till FCH och en skön nolla för målvakten Ida Bäckman!

Redan 1,29 kom första målet, Hanna Johansson driver bollen bakom mål och hittar fram med en fin passning till Amanda Johannesson som har smugit upp från backpositionen och sätter dit bollen i krysset. Några minuter efter detta händer något ovanligt, en av dagens domare skadar sig och matchen bryts för att ringa in en ersättare, det dröjer ca 30 minuter innan matchen startar igen, ett trist uppehåll då FCH hade startat matchen i ett bra tempo med många skott på mål. Efter avbrottet har FCH svårt att komma upp till samma nivå, de får spel 5 mot 3 men inget farligt skapas. Det dröjer fram till 2,46 i andra perioden innan nästa mål kommer, återigen är det Hanna Johansson som hittar fram med en assist, denna gången till Felicia Ekman som gör 2-0 till FCH. Damerna klarar sen ett boxplay och efter att de blir fullt lag får Nathalie Britzén Bengtsson bollen av Felicia Ekman och driver bollen bakom mål, bågar in och sätter den i krysset! 18.38 bryter Lovisa Smedmark ett uppspel från bortalaget och passar till en helt fri Sofi Persson som sätter 4-0! 1,23 in i tredje perioden kommer 5-0, Johanna Andersson skjuter ett skott som Hanna Johansson styr in. Sista målet kommer 13,45 då Amanda Johannesson lägger en fin långboll till Sofi Persson som tar emot, vänder om och sätter 6-0, vilken blir slutresultatet i denna match. Damerna kommer inte upp i samma nivå som matchen mot Landskrona men ett styrkebesked att de gör 6 mål då målskyttet har strulat hela säsongen, och viktigast av allt, 3 poäng!

Nästa match spelas redan på onsdag hemma mot FBC Engelholm, välkomna till Idrottens Hus kl 20,15! Kom och stötta tjejerna till ytterligare tre poäng!