Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Dags för match i Skånemästerskapen för damerna!

21 augusti 2018 08:32
Dam

Det är snart dags för första matchen i Skånemästerskapen och tillika första matchen för säsongen för damerna! För motståndet står IBK Landskrona och det blir ett tufft och hårt första test för damtruppen!


Vi tog ett snack med FCH:s center Caroline Holmgren inför matchen som spelas på söndag och ställde ett par frågor.

Landskrona är att lag vi mött många gånger genom årets säsonger, hur är känslorna inför första matchen och motståndet?

Först och främst ska det bli väldigt roligt att spela match igen. Jag tror att många i laget är sugna på att visa vad man går för och vill kriga sig till en plats. Att möta Landskrona ska bli kul. De senaste åren har matcherna varit jämna och framförallt tuffa.

Du har ju spelat extremt många säsonger i FCH, berätta hur du motiverar dig inför varje säsong?

Det stämmer. Jag tror att jag går in på min 18: säsong i FCH nu. Tjejerna i laget har blivit som en extrafamilj och vi är väldigt tighta. Det är den största motivationen till att fortsätta. Sen är det självklart kärleken till sporten och sporren att vinna som också motiverar.

Vad tror du blir nyckeln för att vinna matchen på söndag med en så pass ny trupp, blandat med rutinerade spelare & unga hungriga förmågor?

Nyckeln till vinst på söndag handlar bara om vilja. Att vilja vinna mer än vad Landskrona vill. Vi är i ett tidigt skede av en ny spelidé och håller fortfarande på att få ihop tre fungerande femmor. Jag gillar kombinationen av, som du säger, rutinerade spelare och unga hungriga förmågor som vågar kliva in och avgöra.

Till sist? Vem gör säsongens första mål för FCH?

Svår fråga. Vi har många farliga målgörare i laget. Måste jag välja en får det bli Lovisa Smedmark.

Vi tackar Caroline för härliga tankar inför söndag och önskar lycka till! Matchen spelas på söndag 26/8 kl 12,30 i Arena A. Gratis inträde så se till att komma dit och ta med en vän för att stötta tjejerna till vinst!!