1 poäng i matchen mot IK Stanstad!

23 november 2017 17:07
DAM

I fredags spelade FCH Dam sin sjunde match i Division 1 och det slutade med 1 poäng.

IK Stanstad har börjat serien mycket bra och är ett ungt och offensivt lag. Detta märktes direkt då de efter 7.52 öppnade målskyttet, 0-1. Utav bara farten fick IK Stanstad in 0-2, tiden 10.34. FCH har svårt att skapa något och hinner inte riktigt med bortalagets snabba spelare. Men i slutsekunderna får FCH ett frislag i hörnet där Johanna Andersson chansar med att slå in bollen mot mål och där finns Lovisa Smedmarks som trycker in 1-2. Detta när klockan står på 19.59! Härligt avslut på första perioden! I perioden två hinner det gå ändå till 10.44 innan 2-2 kommer, det är Marika Tapper som gör sitt första mål, med assist från Angelica Forsborn. Detta är ett resultat som håller sig nästan hela perioden ut. Tyvärr så får IK Stanstad in 2-3 när klockan står på 19.12. När period tre börjar tar det inte mer än 5.03 innan Nathalie Britzén Bengtsson sätter 3-3, pass från Johanna Andersson. 11.38 gör FCH 4-3, då det är Marika Tapper som håller sig framme igen, efter en fin pass från Felicia Ekman. Glädjen blir inte långvarig då IK Stanstad gör 4-4 14.39. Detta är verkligen en jämn match men när FCH får PP och Angelica Forsborn slår en pass till Felicia Ekman som dundrar in bollen i mål känns det som att det är avgjort då klockan står på 19.13! Men IK Stanstad tar ut sin målvakt och lyckas få in 5-5 när tiden står på 19.34. I förlängningen var det inget lag som skapade några heta lägen, så matchen slutar 5-5, ett rättvist resultat!

Detta är en match som svänger fram och tillbaka, glädjande var att Marika Tapper som gjorde sin första match för säsongen gjorde två mål!

På fredag är det dags igen! Då spelar FCH Dam mot Munka-Ljungby IBK. Dessa matcher brukar bli jämna och Munka-Ljungby IBK har i dagsläget 12 inspelade poäng och FCH har 10 poäng.

Välkommen till en spännande match, Arena B fredagen 24/11 kl. 19.30!