Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Controllern och klubbchefen bildade dreamteam

17 oktober 2018 11:23
Föreningen

Funderar du också på att bli jobbmentor? Peter från Peab och Fredrik från FC Helsingborg testade att inspirera högstadieungdomar tillsammans. De verkar ha blivit minst lika peppade själva.


Den kanske något otippade duon från Peab och FC Helsingborg blev snabbt ett jobbmentorernas dreamteam när de tillsammans besökte både Björnekullaskolan i Åstorp och Kungsgårdsskolan i Ängelholm.

Peter Andersson som är affärsområdescontroller på Peab inledde med att berätta att Peab grundades av två bröder när de var i samma ålder som ungdomarna i klassrummet. Han tipsade sedan eleverna om frågor man kan ställa till sig själv innan man väljer studier och jobb: Vad är jag bra på? Vad tycker jag är kul? Vad kan jag tänka mig att lägga ner mycket tid på?

FC Helsingborgs klubbdirektör Fredrik Azelius berättade om hur han började spela innebandy som 9-åring och sedan satsat hårt på både idrott och studier. Eleverna fick höra hur viktigt han tycker det är att ha något vid sidan av idrotten att falla tillbaka på. ”Man gör väldigt många val i livet, några blir fel men de allra flesta blir faktiskt rätt när man ser tillbaka på det”.

– Det var roligt att träffa så många intresserade ungdomar. Att få dela med sig av mina erfarenheter till yngre inspirerade mig väldigt mycket. För mig är det viktigt att peppa ungdomarna att våga följa sin dröm, satsa på det man är bra på och vill göra, säger Fredrik Azelius.

Peter Andersson:

– Elever i den här åldern har inte riktigt klart för sig att det finns många olika möjligheter med olika sorters studier och jobb. Det var viktigt och givande att träffa dem och delge min erfarenhet av skolval och vägen vidare in i yrkeslivet. Jag träffar inte ungdomar i högstadiet så ofta, det var roligt.

Peab har ett samarbete med Mentor Sverige och är med ute på skolor runt om i landet genom programmet jobbmentor för att inspirera högstadieelever inför framtida jobb och studier. Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar. Peab har också ett sponsorsamarbete med FC Helsingborg där föreningen och Peab bland annat gör en gemensam insats med skolbesök på högstadieskolor.

Läs mer Bli jobbmentor