Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Knapp förlust för damlaget i seriepremiären

2 oktober 2017 15:30
DAM

I söndags var det äntligen dags för seriepremiär för FCH Dam. För motståndet stod Röke IBK, ett lag som år efter år är ett topplag i division 1 och som FCH ofta har haft svårt att vinna över.


FCH åkte till Hässleholm med endast 9 utespelare, detta på grund av skador och jobb. Damerna gick in med inställningen att inte låta sig nedslås av den tunna truppen, och det räckte till 0-0 i första perioden. Det tog ända till 7.55 i andra perioden innan Röke IBK spräckte nollan, och innan den perioden var slut gjorde de även 15.53 2-0 efter slarv i FCH-försvaret.

3-0 kom 5.57 in i tredje perioden och trots underläget och den tunna truppen gav damerna aldrig upp. Chanser fanns men tyvärr inte skärpan i avsluten. Efter en time-out bestämde sig FCH för att späcka motståndarnas nolla och efter mycket slit kunde Linnéa Persson äntligen sätta 3-1 när klockan stod på 13.04, detta utan assist. Två minuter senare gör Johanna Andersson 3-2, assist av Sofi Persson, och helt plötsligt var det match igen! De sista fem minuterna pressade FCH på bra, hade många skott men var det inte stolpen som var i vägen så var det Röke IBK:s duktiga målvakt som tog allt!

Stundtals spelade damerna med endast 8 utespelare men man slutade aldrig kämpa! Uppoffrande spel, täck av skott och ett hemjobb som gjorde att hemmalaget inte kom till så många farliga chanser tar damerna med sig till kommande matcher!

FCH:s lagkapten Sanna Nilsson, som syns på bilden, utsågs till matchens lirare av arrangören.

Nästa match, tillika hemmapremiär, spelas på lördag mot Skurups IBK som är gick upp i division 1 inför denna säsong. Matchen spelas i nya Västergårdshallen kl. 16.00. Så ta med en vän och hjälp damerna till deras första tre poäng!