Tillbaka på segerspåret

16 oktober 2017 13:27
HERR

Efter första förlusten mot Mullsjö i senaste omgång åkte herrarna till Linköping för att åter komma in på vinnarspåret igen. Tack vare en solid laginsats och fem poäng av Jonathan Nilsson kunde laget sätta sig i bussen hem med tre poäng.

Första perioden började med att Linköping var det hetare laget och skapde de hetaste chanserna. Det solida och uppoffrande försvarsspelet som varit lagets signum de första matcherna syntes det inte mycket av. Linköping kunde logiskt ta ledningen efter halva perioden genom Fredrik Nyholm. Linköping skapade efter det flera lägen men Jonathan Edling i FCH målet var en gigant. Även om Linköping hade mest boll var FCh anfallen inte ofarliga. Både Nordgren och Hakonen träffade målramen. Men resultatet 1-0 stod sig perioden ut.

I andra perioden började man känna igen laget som varit ett av de tätasten lagen bakåt i serien. Ytorna för Linköping täptes till och viljan att täcka skott ökade. Det ledde också till att Jonathan Skoglösa kunde smälla in kvitteringen i början av perioden. Trots ett bättre försvarsspel kunde firma Jokinen/Jendrisak både återta och öka ledning för deras Linköping. Efter det började Jonathan Nilsson show. Inom loppet av tre minuter hade han gjort tre poäng och gett ledning till FCH. 3-2 serverade han Andreas Lindholm, 3-3 kom på halvvolley efter ett utkast från Edling och ledningsmålet kom via en kontring där Kohonen först täcker ett skott och sedan passar fram Nilsson till hans andra mål. FCH:s 4-3 ledning står sig perioden ut.

Linköping pressar på i den tredje perioden för att få till en kvittering men får aldrig riktigt komma till de heta lägena. Istället kan Jonathan Nilsson fortsätta producera framåt. Återigen gör han mål på en kontring, denna gång framspelad av Nico Salo och ger FCH ett två målsöverläge med halva perioden kvar. Linköping börjar vädra morgonluft när när Jendrisak reducerar till 4-5. Men med två minuter kvar smäller Nilsson in sitt fjärde mål för aftonen och stänger matchen. För att verkligen spika igen dörren för Linköpingsspelarna hänger Daniel Sebek in 7-4 i tom kasse med minuten kvar.

Tre fina poäng hem till Helsingborg och återigen är man på vinnarspåret. Härnäst väntar hemmamatch mot Pixbo Wallenstam på onsdag kl 18.30 i Helsingborg Arena.