Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Damerna på försäsongsturnering

30 augusti 2017 13:38
DAM

FCH:s damlag var under gångna helgen i de nordskånska skogarna för att spela Hessleholm Invitational. Laget hamnade i en tuff grupp med allsvenska Lund Elit, göteborgska Div 1-laget Lerum och Emmaljunga som i fjol kvalade till Skånes Div 1.


Efter en hedersam förlust mot Lund och en planenlig seger mot Emmaljunga skulle allt avgöras i sista matchen mot Lerum. De blåsvarta behövde en poäng för att säkra andraplatsen men vid ställningen 3-3 i slutminuten tog Lerum ut målvakten och med bara tio sekunder kvar lyckades man peta in bollen som gjorde att de skuttade upp på FCH:s slutspelsplats.

Tränare Christian Melin var nöjd med helgen.

– Med tanke på att vi bara haft sex inomhusträningar såg det väldigt bra ut spelmässigt. Allra mest nöjd är jag med att vi orkade rent fysiskt i tre fullängdsmatcher. Det är ett kvitto på att det annorlunda upplägget på försäsongen, med mycket eget ansvar, har fungerat.

Det kollektiva försvarsspelet och målvakternas insats var två stora plus men vad gäller anfallsspelet finns det en del att slipa på.

– Vi föll tillbaka till en del gamla synder emellanåt men det skall vi rätta till framöver.

En viktig fokuspunkt under helgen var att få ihop gruppen och umgås.

– Där finns det inget att klaga på, vi har sam vanligt haft jäkligt kul tillsammans och med den lagsammanhållningen vi har kan det bli en kul säsong även resultatmässigt, avslutar Christian Melin.

FCH vs. IBK Lund Elit 1 – 3 Målskytt: Hanna Johansson

FCH vs. Emmaljunga 3 – 1 Målskyttar: Felicia Ekman 2, Hanna Johansson

FCH vs. FBC Lerum Målskyttar: Sofi Persson 2, Hanna Johansson