Ny hedersam bortaförlust för damlaget

16 oktober 2017 10:22
DAM

I fredags spelade FCH Dam sin tredje match i årets Division 1, och det blev tyvärr förlust.

Landskrona IBK är ett bra lag med många spelare som kan producera och det visade de direkt. Redan efter första perioden stod det 3-0 till hemmalaget och uppförsbacken kändes både lång och brant för de för dagen rödgulrandiga helsingborgskorna.

Men i andra perioden kändes det som att FCH hade mer energi och efter ett bra anfall kan Caroline Holmgren äntligen reducera till 1-3, assisterad av Nathalie Britzén Bengtsson redan efter 01.21. Tyvärr får Landskrona IBK in en boll bara 11 sekunder senare men det blev lite som en tändvätska för FCH. De trummar på och 14.22 får laget utdelning när Sofia Ekroth gör 4-2 på assist från Johanna Andersson. Tredje perioden bjuder på böljande spel fram och tillbaka och efter ett av många långa och bra anfall kan Lovisa Smedmark göra 4-3, assisterad av Nathalie Britzén Bengtsson när klockan står på 12.03. De sista minuterna pressade FCH på väldigt bra och hade några skott på mål som lika bra hade kunnat gå in.

Landrkona vann alltså till sist i en match som påminde mycket om förra bortamatchen mot Röke där FCH också sånär lyckades gneta sig tillbaka från flermålsunderläge.

– Att starta andra perioden med 3-0-underläge är aldrig kul men eftersom vi är ett tappert gäng med mycket vilja hade vi i periodpausen bestämt oss för att ge Landskrona en rejäl match. Det känns som att vi var värda iallafall 1 poäng efter två starka perioder. Att vi aldrig ger upp tar vi med oss till söndagens drabbning mot IBK Lund, säger tvåpoängsmakerskan Nathalie Britzén Bengtsson.

Nästa match spelas hemma mot IBK Lund på lördag. Förra säsongen vann FCH Dam båda matcherna mot IBK Lund, med 7-3 samt 4-3 efter förlängning. IBK Lund har precis som FCH både vinster och förluster i serien, de har vunnit med 5-2 mot Munka-Ljungby IBK samt förlorat mot serieledande IK Stanstad 3-4.

Samtliga tre matcher i Damer Division 1 har slutat med uddamålssegrar – det finns ingen anledning att tro att det inte blir lika rafflande på lördag.

Välkomna till Helsingborg Arena B kl. 13.00 på lördag!