Förlust efter tapp i tredje perioden

27 januari 2024 16:26

Det började väldigt bra när Linus Nordgren gjorde poäng i sitt första byte. Men trots ledning i för tredje perioden orkade FCH inte hela vägen.

Mycket handlade inför matchen om Linus Nordgrens comeback. Den meste FCH:aren genomtiderna gjorde heller inte hemmapubliken besviken när han bröt sig loss på kanten i sitt första byte. Med bollen limmad på bladet tog han sig runt målet och serverade Simon Svensson till 1-0. Det var Nordgrens 757 poäng i SSL. Efter det hade gästerna mycket boll och FCH satsade på att ligga rätt i försvaret och hålla Jönköping utanför sig. En taktik som visade sig effektiv i förra mötet där FCH vann. Den höll sig fint även i andra perioden där FCH inte hade mycket boll men flera vassa kontringar. Den vassaste blev den nä Nordgren fick bollen i mitten spela ut den till höger till Simon Svensson som på ett tillslag frispelade Fredi Petersson till 2-0 på bortre stolpen. Det innebar att FCH skaffat sig ett fint utgångsläge inför sista perioden. Problemt för FCH var att Jönköping kom ut som ett nytt lag i tredje och var rakare mot mål. 1-2 kom redan efter en minut. Kvitteringen två minuter senare. Sen kom ytterligare två mål inom 20 sekunder i matchminut sju. FCH kämpade emot och försökte hitta sätt att ta sig in i matchen igen. Laget fick känning när Nicklas Lidholm gjorde 3-4 framspelad av Nordgren. Repliken från JIK kom nästan omgående. Återigen fick FCH jaga. Chansen kom i powerplay efter 13 minuter. Efter några halvchanser tog Fabian Hansson saken i egna händer och avlossa ett skott som Fredi Petersson kunde styra in till 4-5. Det var det närmsta FCH kom. Med fyra minuter kvar kom 6-4 och när FCH plockat målvakten kom även 7-4 som blev slutresultatet.

Nästa match för herrarna är den 7 februari när vi tar kampen mot barndiabetes. Den Blåmatchen spelas mot Pixbo i Idrottens Hus. Håll utkik kommande vecka hur du kan vara med och stödja kampen mot diabetes.