Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i hemmapremiären

25 september 2023 21:26

Premiären förra helgen och hemmapremiären var kusligt lika varandra i matchbild och återigen var det några få minuter i tredje perioden som fällde avgörandet.

Förra säsongens banemän, Växjö, stod för motståndet i hemmapremiären i Helsingborg Arena och revansch för FCH stod på menyn. Det var dock gästerna som inledde målskyttet efter sex minuter och utökade två minuter senare. FCH hade chanser men svårt att få till det sista som tog bollen över mållinjen. Istället kom 3-0 och det såg tungt ut. FCH fortsatte dock kämpa och gå framåt. Det gav utdelning när Hannes Andersson gjorde sitt första SSL-mål med 40 sekunder kvar av första perioden. Det tände en gnista hos hemmalaget.

Gnista fick mer luft när Linus Bergström gjorde 2-3 efter bara 36 sekunder i andra perioden. Gnistan blev en fullskalig eld när Simon Svensson kvitterade efter fyra minuter. Vändningen blev sedan komplett när Christoffer Andersson smällde in 4-3 på volley efter en stolpretur. FCH hade kämpat sig tillbaka in i matchen trots en tung start. Tyvärr kom det en kvittering i slutet av perioden och således helt jämt inför sista perioden.

Tredje perioden började med att FCH fick matchens första utvisning och den förvalta gästerna till 5-4. Då kom reprisen från premiärmatchen där några få minuter gjorde att matchen förlorades. När halva perioden gått hade Växjö ryckt till 8-4. FCH fick chansen direkt efter på straff. Christoffer Anderssons straff räddades dock. Efter det satsade FCH allt framåt och plockade målvakten. Det slutade dock bara med att Växjö kunde fastställa slutresultatet till 9-4.

Tack all som var på plats under första matchen och vi hoppas få se er alla igen nästa måndag och fler där till när jakten på de första poängen fortsätter. Då mot Storvreta.