Andra raka segern för FCH!

14 september 2017 15:10
DAM

I fredags spelade FCH Dam sin andra SkM-match, denna gång mot derbyrivalen Gantofta IBK. På nytt blev det seger de rosaklädda töserna från södra Helsingborg slogs tillbaka. 3-0-segern var med mersmak då FCH hade bud på ytterligare mål, skotten vann man till exempel med 23-14.

Sofia Azelius var, efter att ha fått rycka in som utespelare förra matchen, tillbaka i målet och stod för en magnifik insats. Förutom den hållna nollan noterades 18-åringen för en rad riktigt bra räddningar!

1-0 kom 13.04 i den första perioden genom Sofi Persson, assisterad av Sofia Ekroth som levererade ett fint instick framför mål. 2-0 kom sent i den andra perioden, 19.16, efter att Gantofta IBK haft en viss press. Det var det skönt att äntligen se Amanda Johannesson skjuta från backplats, för då blir det mål! Assisten kom från Felicia Ekman. Tredje och sista målet kom i den tredje perioden, 13.56 visade Johanna Andersson sin passningsskicklighet när hon hittade Catharina Brüggmann helt fri framför mål och där gör lagets mest rutinerade spelare sällan några misstag!

Nästa SkM-match är redan på fredag. Då är det återigen hemmaplan när damerna tar emot Höllvikens IBF. Höllviken håller till i division 2, men har ett helt gäng nya spelare från Malmhaug KFUM. De har spelat tre SkM-matcher där de, precis som FCH, vann med 3-0 mot Gantofta IBK, vinst över Lomma FBC med 8-2 samt vinst över Häljarps SK med 6-3.

Kan bli en spännande och jämn match! Fredag, Arena B, 19.00!