Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FCH i U19-VM: USA och Joel Olofsson

1 maj 2017 08:00


Denna veckan är det U19-VM i Växjö. FCH finns representerad i tre olika nationer, Sverige, Danmark och USA. Vi kommer inför turneringen presentera dessa närmre. Först ut blir Joel Olofsson som är ungdomskoordinator i förening och tränare för H2/JAS samt F01/02.



Vad är din roll i USA?

– Jag är förbundskapten och gör nu mitt andra mästerskap med USA:s U19-lag. Det innebär att jag huvudansvarig för träningar och match. Med mig i ledarstaben har jag även två före detta FCH:are, Daniel Palm som varit huvudtränare och Lars Halvarsson som var målvakt i herrlaget 2005.

Hur ser det amerikanska lagets uppladdning inför VM ut?

– Vi har just nu ett träningsläger här i Helsingborg där vi ska genomföra två träningspass och spela en träningsmatch mot FCH:s P01 ikväll. Efter det åker vi till Växjö på tisdag för ytterligare två träningar innan det är dags för premiär mot Ungern. Utöver träningarna är det också viktigt att få ihop laget. Det kommer många amerikaner som bor runt hela USA och Europa, så det gäller att få ihop laget med.

Hur skulle du beskriva det amerikanska laget?

– Vi har bara haft en träning ihop så det är svårt att beskriva det just nu. Men vi vill vara ett hårt jobbande lag som ställer upp för varandra. Drygt hälften var med redan för två år sedan i Helsingborg så vi har en bra grund att stå på och jobba vidare med.

Vad har ni som målsättning och vilka är era största konkurrenter?

– Vi har inte satt den gemensamma målsättningen än. Men vi ska definitivt bli bättre än vi var för två år sedan (slutade på 15:e plats av 16). Ser man till rankingen är det Australien i gruppen vi ska slåss med. Men jag är övertygad om att vi kan störa även Tyskland och Ungerns som vi mer har i gruppen om vi har en bra dag.

Ni möter som sagt FCH P01 ikväll, varför ska man se den matchen?

– Det kommer bli en häftigt upplevelse för både amerikanerna och FCH:arn är jag övertygade om. Sporten skiljer sig rätt mycket från här i Europa och i USA. Det blir helt enkelt en skön mix av internationell innebandy och FCH:s framtid. Två ganska fina argument för att se matchen tycker jag.

Läs mer om matchen på P01:s hemsida

Matchen spelas ikväll kl 19.00 i Helsingborg Arena B.