FC Helsingborg utslaget

28 mars 2017 10:05

Falun blev för svåra för FC Helsingborg i kvartsfinalspelet. Inför kvartsfinal 5 i lördags var det 3-1 i matcher till Falun och förutsättningarna var enkla för FCH, seger och matchserien lever vidare till en match 6 på hemmaplan. Förlust och säsongen är slut.

Falun började matchen bäst och ställningen var 3-0 efter första perioden. Efter endast 42 sekunder in i andraperioden blev Juha Kivilehto utvisad och i efterföljande powerplay gör Falun 4-0. Jami Manninen reducerar för FC Helsingborg men bara två minuter senare gör Falun 5-1. FCH reducerar tidigt i tredjeperioden till 5-2 genom Mika Kohonen i powerplay. Energin sprider sig i FCH men Falun gör snabbt 6-2. FCH reducerar igen men varje gång gör Falun snabbt ett mål till vilket gör att FCH aldrig kommer närmare.

Slutresultatet blev 9-5 och 4-1 i matcher till Falun och därmed är säsongen slut för FC Helsingborg. Vi vill passa på att tacka publik och sponsorer för säsongen.