Tuff förlust i match fyra

23 mars 2017 20:58

Inför kvällens match hade FCH bara förlorat en match på hemmaplan efter fulltid. Idag kom den andra efter en hård match mot Falun.

Matchen var jämn och även om Falun ägde mycket boll lyckades FCH skapa många bra lägen. Falun tog ledningen direkt i inledningen. Kvitteringen kom genom Daniel Johnsson på ett elegant straffmål. Rhen i Falun målet gjorde sig redo på en Zorrovariant men istället  drog Johnsson upp bollen otagbart i krysset. Zorron sparade han till fem minuter senare när han gjorde mål i powerplay. Glädjen skulle dock inte bli långvarig innan Johannes Larsson kvitterade innan periodslutet.

Andra perioden avslutades som den första började med ett Falun mål. Och efter halva perioden kom också 4-2 genom ett fint avslut av Emil Johansson. Jonathan Nilsson gjorde nerv i matchen med sitt 4-3 mål med fem minuter kvar av andra perioden. FCH hade efter det en hel del fina lägen för kvittering men det ville sig inte.

Det var länge stiltje i den tredje perioden tills Linus Nordgren drabbades av en utvisning. Med bara fem sekunder kvar av det numerära överläget kunde Simon Palmén utöka Faluns ledning. Med sju minuter kvar att spela satsade FCH allt framåt och plockade målvakten. Man skapade några fina lägen med Rhen hade spikat igen. Istället kunde Falun göra två mål i tom kasse i matchens slutskede.

Femte matchen spelas i Falun på lördag. Bara vinst gäller om man ska ta hem matchserien för en rond sex och ha hoppet om en semifinal kvar.