Lördag
16 Mar 1 match

Förlust och 2-1 i matcher till Falun

22 mars 2017 09:32

Hemmaplan har hittills i kvartsfinalspelet mellan FC Helsingborg och Falun varit till stor fördel. Igår var det dags för tredje matchen och åter hemmamatch för Falun i Jalas Arena. Falun var laget som började matchen bäst men det var FCH som fick powerplay efter cirka tre minuter. Olyckligt var det Falun som tog ledningen i boxplay. En kvittering skulle komma av Linus Nordgren i powerplay en minut senare. Faluns press och stora bollinnehav fortsatte och ett ledningsmål skulle komma genom Alexander Galante Carlström under en avvaktande utvisning för FCH med tre minuter kvar av perioden. 20 sekunder senare utökades ledningen till 3-1 efter en snabb kontring.

Andra perioden löste FC Helsingborg presspelet från Faluns sidan på ett bättre sätt samtidigt som spelet blev något mer avvaktande. Trots lägen från båda lagen var det endast Alexander Hallén som utökade Faluns ledning till 4-1 i andra perioden.

Tredje perioden blev FC Helsingborg hårt straffade för misstag och efter sex minuter var ställningen 6-1. FCH försökte ta sig tillbaka in i matchen utan framgång och Falun kunde tillslut vinna komfortabelt med 7-1.

Redan imorgon är det dags för ny match när serien vänder tillbaka till Helsingborg och Helsingborg Arena. Fortsätter segersviten för hemmalaget i denna kvartsfinalserien då? Köp biljett och se svaret på plats här: http://www.ticketmaster.se/event/fch-falun-kvartsfinal-4-biljetter/461475