Seger inför kokande hemmapublik

19 mars 2017 18:37

Efter förlust borta med 9-2 var det ett revanschsuget FCH som klev ut på Idrottens Hus golv denna söndag.

Även om det var Falun som tog ledningen i början av den första perioden var det FCH:s match. Första perioden präglades annars av ett riktigt slutspelstemprament. Under matchens första sex minuter han det bli två dubbelutvisningar. Varav i det andra kunde FCH kvittera genom Nicklas Lidholm. Det var till stora delar en period präglad av kamp och hårt försvarsspel. FCH gjorde tydligt att det inte skulle bli en överkörning i denna matchen och satte sig i respekt med ett fysiskt spel.

Det defensiva och fysiska spelet präglade även inledningen på andra perioden. Efter halva mellanakten kunde Juha Kivilehto ge FCH ledningen med en fin handledare intill bortrestolpen. Efter det ledningsmål släppte FCH aldrig på sin ledning. Daniel Johnsson presenterade sig sedan inför slutspelspubliken med att zorra in 3-1 på straff. Falun fick med sig en reducering i powerplay. 3-2 inför sista perioden.

Det dröjde inte länge innan Daniel Johnsson gjorde sitt andra mål för matchen. 01.28 stod klockan på när han gjorde 4-2 framspelad av Mika Kohonen. Falun kunde återigen skapa nerv i matchen genom sitt andra powerplay mål för matchen när Skoglösa satt på botbänken. Efter det var det verkligen FCH:s match. Daniel Johnsson slutförde sitt hattrick genom kvällens snyggaste mål. Jonathan Nilsson till Linus Nordgren till Daniel Johnsson, pang i mål och 5-3. Med sex minuter kvar slet sig Jonathan Nilsson fri och rundade Falun målvakten och la retfullt enkelt in 6-3. Två minuter kvar och Falun time-out. 30 sek senare kommer 6-4. Närmare än så kommer inte Falun ikväll utan med sex sekunder kvar kommer den berömda spiken i kistan genom matchens lirare Linus Nordgren.

Matchserien är kvitterad, 1-1, och slutspelscirkusen drar vidare och stannar till på tisdag i Falun. Nästa hemmamatch blir på torsdag då vi är tillbaka i Helsingborg Arena.