Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Fantastisk avslutning för damerna

8 mars 2017 11:27
Dam



Damerna stod för en riktigt fin avslutning på säsongen. Laget hade svårt att följa upp fjolårets succésäsong och var med tre match kvar indragna i den nedre streckstriden. Men epitet bäst när det gäller går att sätta på laget efter att tagit tre raka segrar och säkrat kontraktet med marginal. Det finns nu en positiv grund att bygga vidare på inför nästa säsong och jobba mot att bli ett stabilt topplag. En viktig kugge i det arbetet är tränaren Christian Melin som i år gjorde sin första FCH säsong och nu har förlängt även över den kommande. Hemsidan tog sig en pratstund med Christian efter den fina avslutningen.


Ni avslutade serien snyggt med tre raka segrar. Vad gjorde att ni vaknade så sent på säsongen?


– Det knöt sig när bollen skulle in i mål helt enkelt, chanser har vi skapat hela säsongen men det är inte förrän den sista månaden som kranen öppnat sig ordentligt. Tjejerna har för det mesta spelat bra och varit med i alla matcher, men det sista lilla som krävs har saknats.


Ni har gjort mycket mål senaste tiden, vad är hemligheten bakom det?


– Vi har tränat väldigt mycket på avslut och när det som bäst behövdes satt det där ordentligt. Kapaciteten finns det är inget att tveka om. Tålamod har varit ett av nyckelorden.  Målskörden i de tre sista matcherna, 32 stycken vittnar om att vi varit på rätt spår. Framförallt tredjeperioderna har varit fantastiskt bra då har det varit öppna spjäll.


Hur ser du på din första säsong i FCH?


– Det har varit kul och intressant, jag har fått ett bra mottagande av spelare och ledare i Damlaget. Resultatmässigt kunde vi haft några poäng till, men så säger alla lag som inte vann serien. Någon poäng hit och dit spelar ingen större roll nu. Man får inte glömma om man nu vill jämföra med förra säsongen att klassen på de allra flesta lag har höjts ett snäpp. Klassen på lagen i Division 1 har aldrig varit bättre, framförallt topplagen har varit riktigt bra. D1 är en spännande serie med många bra innebandyspelare.


Du är även klar för en förlängning över nästa säsong, hur ser du på framtiden för FCH Dam?


– Jag känner att det finns en hög potential i laget och att det finns mycket mer utveckla, därför valde jag att hoppa på tåget ytterligare en säsong. På sikt kommer spelare underifrån att knacka på dörren så framtiden ser verkligen ljus ut. Med tanke på att Helsingborg är en så pass stor stad och att upptagningsområdet är stort så borde det inte vara omöjligt att ligga i allsvenskan på lite längre sikt.