Förlust i Sundsderbyt

2 mars 2017 00:18

Det blev förlust i kvällens Sundsderby mot Höllviken, 6-7 (2-1, 2-4, 2-2).

Matchen startade relativt bra för FC Helsingborg som hade ledningen med 2-1 efter första perioden. Redan efter två minuter i den andra perioden hade Höllviken kvitterat och tagit ledningen i matchen. En ledning som skulle utökas till 5-2 elva minuter in i andra perioden. FC Helsingborg tog sig tillbaka in i matchen och inför tredje perioden var ställningen 5-4 till Höllviken. Elva minuter in i den avslutande perioden kvitterade FCH men endast femton sekunder senare tog Höllviken återigen ledningen i matchen. Ännu ett kvitteringsmål från Linus Nordgren i FCH gjordes med 4,5 minut kvar av matchen. Med två minuter kvar av matchen blev Jonathan Nilsson utvisad och med en minut kvar av matchen orsakade Kristoffer Fält en strax i boxplayspelet där Höllvikens Christoffer Andersson klev fram och avgjorde matchen till Höllvikens favör, 7-6.

Höllviken tog en välförtjänt seger och närmast väntar match mot Linköping (I Helsingör) för FC Helsingborg på lördag. Biljetter till matchen köper du här.

Highlights från kvällens match hittar du här.

Läs vad Helsingborgs Dagblad skriver om kvällens match här.