Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Damerna klara för fortsatt division-1 spel

27 februari 2017 13:01
Dam


FCH:s damer har haft en tung säsong efter förra årets andra plats i serien. Detta året har det varit mycket stolpe ut och udda måls förluster som har gjort att laget fått kämpa i den nedre regionen i tabellen. Men efter seger hemma i lördags mot FBC Engelholm med 9-6. Inför sista perioden var det underläge med 5-2, men en magisk sista period bäddade för seger och säkrad plats i division 1 även nästa säsong. Michael Frogner gav hemsidan sin syn på matchen, säsongen och framtiden.

Imponerande 7-1 i sista perioden mot Engelholm när ni vände matchen till seger. Vad sa ni i omklädningsrummet inför den urladdningen?

– Vi sa egentligen inte så mycket utan vi bara bestämde oss. Det fanns inget annat än tre poäng för att slippa ha kniven mot strupen i sista matchen mot Finn.

Ny match på onsdag igen mot Malmhaug. Hur går tankarna inför den?

– Det är oerhört skönt att inte ha någon måstematch mot Malmögänget. Av någon anledning är det alltid mycket känslor inblandat i våra möten. Kontraktet är klart nu, men säsongen är inte slut. Vi har mycket kvar att ge och det ska Malmhaug få bevittna.

Med segern mot Engelholm säkrade ni er division 1 status. Hur har säsongen varit?

– Säsongen har varit oerhört tuff för alla i laget. Att gå från en självklar andraplaceringar till att precis klara sig från kval är hårt. FCH hör inte hemma i någon lägre division.

Är det någon spelare som stuckit ut under säsongen?

– Jag vill inte nämna en då vi har flera som blomstrat, men jag vill absolut lyfta våra backar som i varje match gör ett riktigt hästjobb! Vi har en grym lagmoral och det är det som gör oss oerhört farliga.

Hur ser framtiden för laget ut och vad finns det för mål inför nästa säsong?

– Vi har inte satt några mål ännu. Just nu handlar det egentligen bara om att få behålla de fantastiska spelare vi har i laget. Vi brukar sätta klara mål vid det årliga träningslägret. Men. Jag vill tro att FCH:s damlag aldrig kommer ha varit så starkt som 2017/2018!

Ta chansen att se damerna hemma nu på onsdag. Matchen mot Malmhaug tekas igång kl 20.00 i Helsingborg Arena A.