Två poäng mot Warberg

23 februari 2017 20:46

Trots ledning stora delar utav matchen blev det bara två poäng i hemmamatchen mot bottenlaget Warberg.

Det var två lag i desperat behov av poäng som ställde upp sig för tekning i Helsingborg Arena. Helsingborg för att ta sig till slutspel och Warberg för att hålla sig kvar i högstaligan. Trots att det var mycket som stod på spel var det tydligt tidigt att bägge lagen skulle gå för att plocka tre poäng genom att våga gå framåt. Det ledde till många chanser för bägge lagen. Warberg kunde ta ledningen efter sex minuter genom Kongstad. FCH tag efter det över lite och kunde rättvist kvittera i minut åtta genom ett fint samarbete mellan Dargren och Manninen. Det var också FCH som skulle få gå till pausvila som ledare efter att Daniel Johnsson smällt in en misslyckad passning från Nilsson på halvvolley.

Andra perioden påminde om den första med ett böljande spel men kvalitén saknades i båda lagen för att transformera chanserna till mål. FCH utöakde trots det sin ledning tidigt när Carl Nilsson hittade rätt efter en fin passning från Manninen. Sedan dröjde det länge innan de 651 i publiken fick se på mål igen. 18.11 kom reduceringen från Warberg och 30 sek senare svarade FCH med att utöka ledningen igen. Skoglösa gjorde 4-2 från sin ovana centerposition efter att blivit serverad ett öppet mål av Dargren.

Med en tvåmåls ledning inför slutakten hade FCH skapat sig ett fint läge för att ta tre poäng och återigen klättra till rätt sida av slutspelsstrecket. Det såg länge lovande ut för hemmaspelarna. Tills Kristoffer Fält misslyckades med ett uppspel och gav Karlander rent sikte i slottet. Karlander visade ingen pardon utan reducerat efter ca halva sista perioden. Warberg tryckte på för kvittering och fick till slut en gyllene chans när  Nicklas Lidholm fick två minuter för slag. FCH fick dock den första chansen när Mika Kohonen uppoffrande gav Nordgren ett friläge som Svedin i Warbergs målet styrde bort. Med bara tio sekunder kvar av numerära överläget kom kvitteringen. Efter det verkade båda lagen nöjda med att broderligt dela på poängen och matchen bara stods av.

Den efterföljande förlängningen fick inte ens se 20 sekunder passera innan Daniel Johnsson elegant zorrat in extra poängen till hemmalaget. Med två poäng är FCH fortfarande kvar på fel sida strecket medans Warbergs poäng gjorde att de gick om Karlstad och är på säker mark.

Nu är det bara ladda om in för det täta avslutande spelschemat. Ny match redan på söndag hemma på Idrottens Hus mot Pixbo.