Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Matchreferat Växjö - FC Helsingborg

17 februari 2017 09:01


Den tunga trenden fortsätter för grabbarna även efter Växjömatchen på bortaplan. Detta innebär att man är uppe i sex matcher utan vinst och endast 7 poäng inkasserade över de senaste sju matcherna. Matchen mot Växjö var i korthet ganska lik matchen mot Storvreta på hemmaplan för fem omgångar sen, en ordentlig genomklappning. Matchen hade dessutom inte hunnit börja innan brandlarmet gick i Fortnox Arena och försenade matchen med 23 minuter.


När väl matchen drog igång kopplade Växjö greppet direkt i den första perioden och efter 6 minuter ledde Växjö med två mål, något som man senare utökade efter Nicklas Lidholm dragit på sig matchens första utvisning, först till 3-0 i Powerplay och senare till 4-0 i den sista minuten. FCH hade inte mycket att sätta emot och det gick långsamt, vilket Växjö utnyttjade och fick ordentlig effektivitet på sina avslut.


I den andra perioden visade FCH tecken på liv och sitt forna spel, mer avslut, längre anfall och det resulterar i att Växjö drar på sig en tvåminutare för lyftning av klubba. Petri Hakonen och Mika Kohonen drog nytta av situationen och "Hako" fick göra mål i ett fortsatt vasst powerplay. FCH hade energi och go i spelet under hela perioden och såg ut till att kunna vinna perioden, men matchens jätte hade börjat vakna, Växjös poängkung Valdemar Ahlroth gjorde 5-1 på assist av försvarsklippan Markus Jonsson. Därefter föll FCH ner i gropen igen och Kristoffer Fält drabbas av en 2+2:a för hårt spel. Boxen höll och perioden kunde sluta 1-1. En bättre period av grabbarna även om underläget skrevs till 5-1 inför sista perioden.


Den tredje perioden var Växjö åter i kontroll, hög rörlighet, tunga närkamper och bra bolltempo genomsyrade hela Växjö och FCH släppte fram de yngre gardet. Efter fyra minuter åker Robin Holmkvist ut för slag. Denna gången höll inte boxen och Valdemar Ahlroth kunde fullborda ett hattrick och 6-1 på tavlan. Detta blev droppen för Jonathan Paulsson som byttes ut och FCHs egna Växjöpåg Mattias Qvarfordt skickades in. Ahlroth skulle dock inte nöja sig med det och fortsatte terrorisera FCHs försvar och gjorde även 7-1, sitt fjärde mål och när Lidholm åkte ut för andra gången i matchen så gör han sitt femte poäng och assisterade Filip Karlsson till 8-1. 3 insläppta mål i boxplay av fyra och fyra mål av Valdemar Ahlroth gjorde att Växjö tog hem 3 poäng.


Matchens Kanon: Andra perioden


FCH visade tecken på liv här och gör också sitt enda mål i denna perioden. Spelet hade lite mer go i det och spelarna lyfte sig från första perioden. Det var bara synd att man inte började och avslutade matchen såhär, det hade blivit en jämnare kamp hela vägen då.


Matchens Kalkon: Spel 5 mot 5


FCH må ha ett av ligans bästa powerplay som levererar gång på gång men i spel 5 mot 5 gör man knappt mål längre och det syntes i denna matchen. Det gick långsamt och saknade energi och vilja.

Nästkommande två matcher spelas på hemmaplan, torsdag 23 februari gästar Warberg (Helsingborg Arena) och på söndag 26 februari gästar Pixbo (Idrottens Hus). Biljetter köper du på www.ticketmaster.se.