Tung förlust mot Thorengruppen

13 februari 2017 11:05

Igår åkte Helsingborg upp till Umeå för att ta kamp mot Team Thorengruppen, ett lag som kämpar för sin överlevnad och ett lag som kämpar för att nå slutspel. Alla andra resultat gick FCHs väg, Linköping slog Dalen hemma och AIK förlorade mot Mullsjö. FCH behövde bara 3 poäng för att komma ett steg högre i tabellen och ett steg närmare slutspelet. Men mot ett vilt kämpande Thorengruppen så kammade man återigen 0 poäng och den dystra formen vägra sluta för FCH.

Det hjälpte inte heller att man saknade en sjuk Linus Nordgren och redan i första perioden hamnar FCH i underläge med 1-0 och även om man repade sig genom Juha Kivilehto i slutminuten så var det ett trögt FCH som får tacka Jonathan Paulsson som höll stånd i målet på de många kontringar som FCH släppte till annars hade resultatet sprungit iväg redan där.

I andra blir spelet bättre hos FCH men fortfarande hamnde man i underläge på Thorengruppens kontringar och även om man kommer tillbaka till 2-2 när Mika Kohonen får sätta ett powerplay mål så såg Thorengruppen till att komma till paus med en ett måls ledning.

Med ett måls underläge inför tredje perioden så finner sig Helsingborg i en jakt på först och främst kvittering och 1 poäng i en kamp där varje poäng är viktigt. Men även Thorengruppen är i behov av alla poäng dom kan få med sig i bottenstriden. Vad som följde i tredje perioden blev en målfest men det började med att Hampus Dargren kvitterade tidigt men Thorengruppen svarade med att springa iväg till först 4-3 och sen även 5-3 vilket tvingade Mika Ahonen att ta time out. Time outen gav sin effekt och bara minuten senare tog Thorengruppen sin time out. Med 3 minuter kvar gör FCH valet att dra Paulsson och spela med 6 man, detta resulterar i att Thorengruppen gör 6-3 i tom bur. Men några som inte gav sig var finnarna i FCH och i synerlighet kapten Kohonen som assisterade Jonathan Nilsson till en reducering som gav FCH hopp igen med 2 minuter kvar. Kohonen sätter sedan själv ytterligare en reducering till 7-5 i sista minuten och med 3 sekunder kvar så kom även Jami Manninen med en servering till Daniel Johnsson. Men trots ett ärligt försök och trots Kohonens 4 poäng så kom inte FCH närmare och slutresultatet skrevs till 7-6 för hemmalaget.

Plus i kanten för finnarna som var involverade i samtliga av FCHs mål och deras poängfördelning såg ut som följande: