Avancemang i Svenska Cupen

11 september 2023 21:59

Efter en andra raka seger är avancemanget klart i Svenska Cupen.

Segern i fredags borta mot Höllviken följdes upp av ännu en ny vinst hemma i Idrottens Hus. Fast denna kvällen satt segern hårdare i. Efter 02:21 gjorde Simon Persson sitt och FCH:s första mål för kvällen. Efter det var det dock gästerna som var de hetare laget och verkligen visade att de ville knipa avancemanget. Höllviken vände till 2-1 i periodens andra halva. FCH hann kvittera med ca en minut kvar av perioden genom Albin Nilsson.

I fredags kom rycket i andra perioden och det såg ut att upprepa sig när Linus Bergström först gjorde 3-2 i power play efter dryga två minuter och Albin Nilsson utökade med sitt andra mål efter fyra och en halv minut. Men lika kul som i fredags blev det inte när Höllviken slet på och lyckades med att reducera, kvittera och ta ledningen innan andra perioden var över. Med det resultatet efter 60 minuter skulle matchen behövas avgöras med förlängning.

En som ville avgöra matchen redan innan dess var Simon Persson som visade vägen med sitt andra mål efter bara 18 sekunder. Men Höllviken skulle vara svåra att skaka av sig denna kväll. De tog återigen ledningen efter sju minuter. Med nio minuter kvar kom ett gyllene läge för kvittering när FCH fick straff. Christoffer Andersson klev fram och gjorde inga misstag och matchen var än en gång kvitterad. Bara minuten senare var ledningen tillbaka när Simon Laraño gjorde sitt första FCH-mål. Med fyra minuter kvar av sista perioden tog gästerna timeout och plockade målvakten i ett sista försök att få till förlängning. Men Simon Persson ville verkligen inte ha någon förlängning och fullbordade sitt hattrick med ett mål i tom kasse. Trots det fortsatte Höllviken med målvakten ute och fick in en ny reducering till 7-8. Det tvingade bara fram att Simon Persson gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Efter det var det i praktiken avgjort men det skulle bli två FCH-mål till genom Simon Svensson och Simon Nilsson fram till slutresultatet 11-7 och avancemang i Cupen.

I nästa omgång ställs FCH mot Växjö i ett nytt dubbelmöte. Närmast väntar premiär i SSL borta mot Karlstad den 17 september.