16 Mar 1 match

Förlust uppe i Växjö

3 januari 2024 21:21
Herr

Det blev ännu en förlust mot Växjö. Även denna gång var smålänningarna storleken för stor för FCH.

Växjö inledde matchen starkast men FCH släppte inte till så många chanser och kunde sticka upp lite och då. Den stora chansen kom först efter 11 minuter för hemmalaget när de tilldömdes straff. Växjöspelaren gjorde inga misstag och gav sitt lag ledningen med 1-0. Sen smällde det till ordentligt kommande minuten och hemmalaget gick upp till 3-0. En ledningen man höll till paus. FCH snacka om att bli aggressivare och stå upp bättre i andra. Det visade sig stanna vid ord när Växjö på två minuter gjorde tre nya mål. FCH tog time out och valde att satsa på att spela 6 mot 5 med bollen och utan bollen en femma som pressade högt. Det gav ingen ordentligt utdelningen direkt utan det kom två Växjö mål till innan FCH fick sätta ett mål på tavlan genom Simon Svensson. Innan perioden var över kom två FCH mål till genom Ebbe Nordbäck och ställningen var 9-3. FCH fortsatte satsa på spel i 6 mot 5 men det var Växjös match och de kunde vinna sista perioden med 5-2 och 13-5 totalt.

Resultaten i övriga matcher i kvällens matcher gick rätt sett ur ett blåsvart perspektiv och FCH är kvar på en nionde plats i tabellen. Nästa match blir även den en rejäl utmaning, Storvreta borta.