Seger i sexpoängsmatch mot Karlstad

28 december 2023 22:35

Hemmapubliken i Helsingborg Arena fick avsluta 2023 på bästa sätt när FCH toog en blytung 5-1 seger hemma mot Karlstad.

Förlust i premiären med 8-3 mot Karlstad och nu när serien vänt var det dags för retur. FCH la inför matchen en poäng före Värmlänningarna. Vid segern skulle båda lagen skaffa sig en liten marginal till lagen under strecket. Det var med andra ord mycket på spel, och det märktes. Det var hårda tag och tjuvnyp direkt från början. Det var därför inte ologiskt att första målet var lite av ett slumpmål när Zacharias Melin tryckte in 1-0 på en målvakts retur efter fyra minuter. FCH fortsatte efter det att skapa chanser, främst via sin första formation. Men det var en jämn match och inte ologiskt att det kom en kvittering från gästerna innan första perioden var över. Väl i andra tog det bara 55 sekunder innan FCH kunde göra 2-1. Christoffer Andersson fick bollen till skänks av en givmild Karlstad back och kom två mot noll ihop med Bergström som fick äran att sätta dit bollen i öppet mål. Andra perioden var full av FCH chanser och hemmalaget hade chansen att göra ett litet ryck men närmare än Amadeus Carlströms ribbskott kom man inte utan fick nöja sig med ett mål upp in för sista perioden. Efter sex minuter kom 3-1 genom Fabian Hansson som drev upp bollen själv från egen planhalva och sköt in bollen intill bortre stolpen. Efter det hade FCH bra kontroll på matchen och de få chanser som dök upp för gästerna hade Mattias Qvarfordt bra kontroll på. En chans att punktera matchen kom med fyra minuter kvar när man fick power play. Det tog inte lång tid innan Christoffer Andersson sköt in 4-1 och matchen kändes mer och mer avgjord. Karlstad satsade lite halvhjärtat framåt utan att komma till lägen. Istället blev det 5-1 när Karlstad plockat målvakten och Simon Nilsson kom helt fri med öppet mål och i en osjälvisk gest passade Linus Bergström som fastställde slutresultatet.

Segern innebär att FCH nu har 17 poäng efter 14 matcher och ligger på nionde plats i tabellen med sex poängs marginal till nedflyttningsstrecket.