16 Mar 1 match

Förlust inför storpublik

14 januari 2024 17:40
Herr

3224 hade bänkat sig i Helsingborg Arena för att se FCH mot Kalmarsund. Det blev en massa mål för publiken men efter en stark tredje perioden kunde gästerna stå som segrare.

Det ville sig inte riktigt hemma mot Kalmarsund för FCH trots stort publikstöd i ryggen. Det började riktigt bra för FCH som snabbt gjorde 1-0 genom Christoffer Andersson som fortsätter visa fin form. Det tog till tionde minuten innan Kalmarsund kunde kvittera. FCH tog sen ledningen på nytt när Fredi Petersson med mycket vilja tryckte in 2-1. Efter det var det slut på det roliga för FCH. Kalmarsund vände på tillställningen med två snabba mål innan utvisningarna började hagla. Först blev det dubbel utvisning efter gruff framför FCH:s mål. I spel 4 mot 4 fick sen Fredi Petersson en utvisning till. När Kalmarsund fick chansen i 4 mot 3 gjorde de 4-2 och sen även 5-2. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden var jämn spelmässigt men Kalmarsund var lite hetare och gjorde 6-2. När FCH sen gjorde 3-6 var det Jens Rasmussons första mål i SSL och för göra det lite mer speciellt blev han framspelad av sin storebror Axel. Gästerna gjorde sen 7-3 innan utvisningarna började rada upp sig igen. Denna gång fick Kalmarsund två i rad och i spel 5 mot 3 gjorde FCH 4-7 och när Nicklas Lidholm med minuten kvar gjorde 5-7 tändes hoppet om poäng och en comeback i tredje. Det hoppet grusades ganska snabbt när bortalaget gjorde tre mål innan halva perioden hade gått. FCH satsade på sin beprövade taktik att spela utan målvakt. Det gjorde inget framåt idag utan istället blev det två mål till bakåt till slutresultatet 12-5 till Kalmarsund.

Vi vill tacka alla 3224 som kom och stötta oss idag och ett lika stort tack till alla partners som gjorde det möjligt genom att bjuda på entrén.