Tredje raka segern!

2 december 2023 17:38

FCH har hittat ett sätt att vinna och det är med nervkittlande med uddamålssegrar.

FCH har visat fin form senaste tiden och kom till hemmamatchen mot Linköping med seger borta mot Nykvarn och sudden vinst borta mot AIK. Säsongens tredje seger följde samma mönster med seger på bortaplan med uddamålet, då mot Jönköping. Publiken hemma i Helsingborg som bitit ner naglarna till nagelbanden framför tvn fick nu uppleva samma dramatik på hemmaplan.

Segermelodin i de andra matcherna har varit ett stenhårt jobb i försvaret som en enhet. Det har gjort att laget inte släppt in många mål alls senaste matcherna. Framåt har effektiviteten blivit bättre och med det resultatet. Matchen mot Linköping var inget undantag utan det var ett hårt och uppoffrande jobb i försvaret och ständigt lurande på sylvassa spelomställningar. I första perioden skapade båda lagen en del chanser men det var Linköping som gjorde målen. Första målet efter halva perioden och sedan 2-0 med fyra minuter kvar. FCH skapade främst sina chanser med första femman där Bergström var närmast att göra mål. När det sen var FCH:s tur att börja göra mål var det just den nya första femman som komponerades ihop inför AIK matchen som skulle stå för dem. Först gjorde Fredi Petersson reduceringen i andra perioden. Han hade även en boll på mållinjen som inte ville in. 1-2 inför sista perioden och ett gynnsamt utgångsläge.

Kvitteringen kom sen snabbt i slutakten av Zacharias Melin som av någon nämndes som seriens hetaste rookie. Det var hans fjärde mål på tre matcher och femte poäng. En annan het spelare från förra matchen presenterade sig sen för dagens hemmapublik när han gjorde 3-2 i powerplay. Christoffer Anderssons sjätte poäng på två matcher. Men han fortsatte vara het och gjorde även 4-2 bara sekunder senare. Efter det satte Linköping ett ordentligt tryck mot FCH målet. Hemmalaget spelade uppoffrande och täckt skott som livet hängde på det. Kom något igenom satt Qvarfordt i vägen. Även om det kom en reducering med fem minuter kunde FCH hålla ut hela vägen ut.

4-3 på tavlan efter 30 minuter innebär tre nya poäng och nu totalt 11. Det gör att det blir ett skutt upp två placeringar i tabellen till plats 11:a.

Nästa vecka är det ny viktig match när laget åker till Uppsala för match mot Hagunda.