Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FC Helsingborg stöter på patrull mot IBF Falun

15 oktober 2023 17:16
Herr

I Svenska Superligans senaste drabbning mellan FC Helsingborg och IBF Falun, som ägde rum i Helsingborg Arena, ställdes lagen mot varandra i en kamp om viktiga poäng i tabellen. Trots en målrik match kunde inte Helsingborg övervinna Falun, som segrade med siffrorna 7-4.


Matchen startade med att Falun som tog initiativet och etablerade en tidig 2-0 ledning genom mål av Malte Lundmark och Ahmad Aldeeb. Helsingborg svarade dock innan periodpaus med ett mål av Hannes Andersson, vilket reducerade Faluns ledning till 1-2. En period där FCH slet hårt i försvaret och gick på kontring.

Under den andra perioden utökade Falun sin ledning till 4-1, med mål av Simon Cederström och Emil Ruud. Helsingborg hade svårt att hitta rytmen och trots ansträngningar att bryta igenom Faluns försvar, lyckades de inte minska avståndet. En period där FCH slet hårt i försvaret och gick på kontring. Med bättre effektivitet kunde det varit fler blåsvarta mål

I den tredje perioden ökade Falun sin ledning ytterligare. Axel Rasmusson och Fredi Petersson lyckades dock hitta nätet för Helsingborg, men det var inte tillräckligt för att hota Faluns ledning. Hannes Andersson satte sitt andra mål i slutminuten och fastställde slutresultatet till 4-7.

Resultatet innebär att Helsingborg fortsätter sin sökande efter den första vinsten för säsongen, medan Falun klättrar i tabellen. Trots förlusten, visade Helsingborg tecken på kämpaglöd och god laganda på planen, något som de säkert kommer bygga vidare på inför kommande matcher. Det är nu tillbaka till ritbordet för FCH som har match redan på onsdag i Svenska Cupen. Den spelas hemma mot Växjö i Idrottens Hus.