Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Daniel Sebek har fått en flygande start i Helsingborg

17 oktober 2017 14:25
Herr

Daniel Sebek är ett av två tjeckiska nyförvärv som anslutit inför denna säsongen. På de första fem matcherna har han gjort sex poäng vilket gör han till lagets tredje bästa poängplockare.


Daniel Sebek kom inför säsongen från de Schweiska mästarna Wiler Ersigen. Den gångna säsongen gjorde han 18 poäng fördelat på lika många mål som assist. Inför denna säsongen har han redan mäktat med 6 poäng, fyra mål och två assist. Men hur han sig själv som spelare?

– Jag är en lagspelare och en fajter. Mitt mål är att göra mitt bästa i så väl offensiven som defensiven.

FCH har inlett säsongen starkt och har fyra segrar på fem försök. Den fina säsongsöppnigen har gjort att laget nu parkerar på en andra plats i tabellen efter storfavoriterna Falun. Att inledningen har varit bra är något som Sebek instämmer i.

– Vi har börjat säsongen väldigt bra. Det är någt jag hoppas vi fortsätter med även framöver. Allra helst redan imorgon mot Pixbo.

Senaste matchen mot Linköping kunde efter en lite svagare period vändas till seger med 7-4 och i en jämn serie som SSL är det viktigt att kunna vara redo från start.

– Matchen mot Pixbo kommer bli tuff, precis som alla andra matcher i Svenska Superligan. Det viktiga är att vi fortsätter spela vårt spel. Denna matchen måste vi vara med från början, säger Sebek

Just att matcherna är väldigt jämna och oförutsägbara är den stora skillanden mellan Schweiziska ligan och Superligan.

– Den största skillnaden ligorna emellan är att i Sverige finns det inga dåliga lag. Alla kan slå alla och det finns inga givna segrar på förhand. Även sättet att spela på skiljer sig lite.

Att spelet sitter på plan har han redan bevisat och han har även börjat göra sig hemmastad i Helsingborg.

– Det är en vacker stad som jag verkligen gillar. Helsingborg Arena är också väldigt fin. Men det bästa med Helsingborg är att det ligger vid havet. Jag gillar att gå ut och äta och fika och njuta av havsutsikten

Imorgon kan du se Sebek och restan av FCH-lirarna ta sig an Pixbo i ett västkustderby på Helsingborg Arena. Matchen börjar kl 18.30 och biljetter hittar ni här.