Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Helsingborg
FCH

Fredrik Azelius "Idag är det läge för oss att cementera vår position som Skånes bästa lag"

23 januari 2019 09:38
Herr

Dramaturgin kunde inte vara bättre inför kvällens match Skånederby. Ikväll är det inte bara en en match om tre poäng och vilket lag som är bäst i Skåne. Båda lagen ligger i tabellens nedersta skikt och kan vi vinst ikväll ta ett viktigt kliv från nedflyttningsstrecket.


En spelare som tagit en större plats denna säsongen är Fredrik Azelius som framförallt utvecklat sitt poänggörande. Som FCH-produkt vet han vad det innebär med ett Skånederby.

Lite mer än halva säsongen spelad vad är din analys av första delen?

–Vi är inte jättenöjda med första delen av säsongen. Vi har spelat för dåligt för att ta tillräckligt med poäng, tillsammans med att vi haft svårt att vinna matcher vi spelmässigt borde ha vunnit. Kombinationen av dem båda gör ju självklart att vi inte tar önskvärt med poäng. Efter VM-uppehållet har vi spelat betydligt bättre, nu ska bara poängen trilla in mer frekvent också!

Förra säsongen gjorde du sex poäng i år har det redan blivit 14, vad är hemligheten bakom den ökade produktionen?

– Förra säsongen hade jag en mer tillbakadragen roll och fick inte lika mycket speltid. I år har jag fått större förtroende och därmed och bättre självförtroende. Sen har jag blivit mer rak i mitt spel, vilket inneburit fler chanser och således fler poäng. Jag har dessutom själv valt att lägga mer ansvar och press på mig själv, det har fungerat bra än så länge. Hoppas det kan fortsätta på den inslagna vägen.

Skånederby mot Höllviken ikväll, finns det en speciell derbykänsla lagen emellan?

Det finns det absolut! Alltid roligt att möta Höllviken. Man har gjort den många gånger, och lagen känner varandra bra. I år är det dessutom mer jämnt än någonsin, vilket gör att matchen får ytterligare en dimension. Idag är det läge för oss att cementera vår position som Skånes bästa lag!

Vilka skillnader och likheter finns det mellan de båda lagen?

–Skulle säga att båda lagen har väldigt bra spetsspelare. Det gör att det alltid bjuds på mycket innebandygodis i matcherna. Skillnaden är väl att Höllviken är ett mer spelande lag, medans vi är ett ruggigt bra kontringslag.

Nyckelmatch idag för båda lagen för att skaffa andrum mot nedflyttningsstrecket. Vad tror du det blir för matchbild?

–Jag tror att Höllviken kommer äga en del boll och försöka vinna matchen därigenom. Vi kommer ligga i positionerna och kontra därefter. Det laget som lyckas bäst med sin taktik vinner, så jämnt är det.

Hur tror du det kommer gå och vem avgör?

–Jag tror att vi sätter defensiven och vinner med 5-3, Jonathan ”Nisse” Nilsson avgör efter ett magiskt utkast från Edling!