Skön och rättvis vinst!

5 mars 2018 14:48
DAM

I fredags spelade damerna sista hemmamatchen för säsongen, detta mot Malmö FBC Ungdom. Förra matchen mellan dessa lag var målsnål och slutade 2-1 till Malmölaget, men denna match blev desto mer målrik och slutade, glädjande nog, med vinst till FCH Dam, slutresultat 8-4!

Första perioden var rätt dålig för FCH, de hade vissa chanser men när de kom fanns inte skärpan i avsluten. Istället är det bortalaget som tar ledning, 0-1 tiden 11,04. I period 2 händer detso mer, redan efter 1,25 får Sanna Nilsson bollen, drar upp i banan och skapar en fin kontring där hon passar Nathalie Britzén Bengtsson som rundar målvakten och sätter 1-1! 4,52 får Felicia Ekman bollen på högersidan av Angelica Forsborn, bågar in och sätter bollen i krysset och 2-1 till FCH! Angelica Forsborn fortsätter att levererar assist när hon lägger in bollen till Hanna Johansson som får in den i mål, 3-1 och tiden står på 6,03. Redan här gör Malmö FCB Ungdom ett målvaktsbyte, men damerna är riktigt effektiva denna match och 6,54 får Nathalie Britzén Bengtsson fram bollen framför mål till Caroline Holmgren som sätter 4-1. FCH drabbas sen av en utvisning som bortalaget tar tillvara på, 4-2 tiden 8,08. Sedan är det istället Malmö FBC Ungdom som får en utvisning och 11,43 passar Johanna Andersson ner till Sofi Persson till höger om målet som lägger in bollen mellan målvakt och stolpen, 5-2 till FCH och här är damerna inne i en riktigt bra period! Period 3 börjar lika bra som andra perioden slutat, nämligen att FCH gör mål! Sofi Persson tar emot en långboll och levererar bollen till Nathalie Britzén Bengtsson som sätter 6-2 tiden 3,38. 6,04 snor Hanna Johansson bollen av en back och gör sitt andra mål för dagen, 7-2. Här tar bortalaget en time out, och 8,15 gör de 7-3, de får även in 7-4 när klockan står på 11,25, och det skapar lite nerv i matchen. Men damerna gör snabbt 8-4, Nathalie Britzén Bengtsson gör sitt tredje mål för dagen med pass från Sanna Nilsson. Det sista som händer i matchen är att FCH får ett till PP men lyckas inte få in bollen där. En riktigt bra match av samtliga i FCH Dam, där båda femmorna levererar samt målvakten Sofia Azelius gör en fin insats i målet. När pressen inte finns där kommer även målen, som FCH har haft svårt med hela säsongen.

Nästa match spelas borta mot Willands IBK på söndag 11/3! Detta är sista matchen för säsongen och vid vinst går damerna upp på en 6: plats istället för att sluta sjua då IK Stanstad redan har spelat sin sista match, så här finns lite att spela för. Välkomna till Hammar Skolas Sporthall kl 15.0 på söndag!