Seger efter straffar

24 februari 2024 16:56

Det blev en nersparkande match i Helsingborg Arena när FCH och Nykvarn gjorde upp om viktiga poäng i tabellens nedre regioner.

FCH var inför matchen på plats 12:e av 14 och Nykvarn på 11:e. Båda lagen var alltså i behov av poäng för att distansera sig från lagen under strecket. Det var FCH som började bäst och skapade chanser under de inledande bytena. Målnollan spräcktes sen i det tredjebytet när Simon Nilsson tog fart från egen planhalva och gled igenom Nykvarnförsvaret och slog in 1-0 med backhand. Efter det skulle det var jämt igenom hela matchen. Nykvarn tog sig in mer och mer i matchen och kunde kvittera efter halva första perioden. Med fyra och en halv minut kvar gjorde Linus Bergström sitt första mål och minuten senare kom 2-2. Det var lika jämt som tavlan visade och det skulle förbli så resten av matchen.

Andra hann knappt börja innan Linus Nordgren gjorde 3-2 framför mål framspelad av Bergström. Nykvarn kom in i matchen genom att först kvittera på straff och sen ta ledningen i powerplay. I samma spelform kunde FCH kvittera i innanpausvilan genom Christoffer Andersson. I tredje perioden var det tydligt att mycket var på spela och det blev inte riktigt lika många chanser. De som skapades i början var FCH:s det var därför inte ologiskt när Linus Bergström gjorde sitt andra mål efter åtta minuter. Efter det började Nykvarn trycka framåt mer och FCH fick satsa mer på försvar och kontring. Det såg ut at gå vägen med det håra slitet i försvaret men efter 16 minuter kom kvitteringen. De sista minuterna hade FCH några chanser men matchen gick till förlängning som också blev mållös.

Matchen fick avgöras på straffar. Nykvarn fick börja lägga och FCH tog in Jonathan Nilsson i mål. Det hjälpte tyvärr inte och Nykvarn gjorde mål. Christoffer Andersson behövde sen göra mål för hålla matchen vid liv. Och som den poängkung han är gjorde han inga misstag. Sen var det Mattias Qvarfordts tur att stå i mål och han lyckades rädda. Det gjorde att Linus Nordgren fick chansen att avgöra. Han är inte vår bästa spelare genom tiderna för inget utan iskallt pricksköt han hem segern och två viktiga poäng.

Nästa match spelas nästa lördag kl 15:00 i Helsingör Hallen. Köp din biljett här.